................................ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ!!!

~

............................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
.* κιτρινισμένες λιθο-γραφίες * για τον Άνθρωπο και τις αξίες που χάνονται στην εποχή μας...


Μετάφραση // Translate


Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Ο Γιώργος Παπαθανασίου στο Συνέδριο της FIJET CONGRESS 2006

   ΕΙΔΗΣΕΙΣ  ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ   



Ο Γιώργος Παπαθανασίου δημοσιογράφος πρώην μέλος της ΕΔΣΤΕ "ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ"  μίλησε  στο Συνέδριο της F.I.J.E.T. το 2006 

Ακολουθεί το κείμενο της ομιλίας μεταφρασμένο στα ελληνικά.

Ακόμα και στο πρόσφατο παρελθόν, πριν από τις εξελίξεις των μέσων μαζικής μεταφοράς κι επικοινωνίας οι κοινωνίες ήταν αντιμέτωπες με δυσκολίες διασυνοριακών , ιδεολογικών και γραφειοκρατικών επαφών. Οι συνθήκες αυτές είχαν οδηγήσει σε συγκεκριμένα μοντέλα οικονομικής και κοινωνικής απομόνωσης.
Στην εποχή μας η εξέλιξη των μεταφορών, των επικοινωνιών και των Μ.Μ.Ε. αλλάζει τα δεδομένα Τομέας του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου είναι η τουριστική δημοσιογραφία η οποία φιλοδοξεί να κατεδαφίσει τα όποια εμπόδια απομόνωσης μεταξύ των χωρών , με αποτέλεσμα η παγκόσμια οικονομία να βρει την κατάλληλη κλίμακα και το ευφυές μίγμα των αντιθέσεων.

Η τουριστική παρουσία των χώρων στο διεθνή ανταγωνισμό έχει πολλές μορφές και τρόπους ανάπτυξης. Όλες οι χώρες οφείλουν να αναπτύξουν κάθε μορφή τουρισμού. Αγροτουρισμός , ιαματικός τουρισμός πολιτιστικός τουρισμός και τέλος θρησκευτικός τουρισμός.
Θα αρχίσω από την τελευταία μορφή του τουρισμού τονίζοντας ότι αντιμετωπίζουμε με σεβασμό όλες τις θρησκείες. Ο θρησκευτικός τουρισμός , μπορεί να είναι θεμέλιο για την ανάδειξη πολλών μορφών εναλλακτικού τουρισμού που θα συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη της κάθε χώρας όπου όλοι – επαγγελματίες, κάτοικοι και δημοσιογράφοι θα παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στους δώδεκα μήνες του χρόνου.
Έτσι θα σταματήσει η ερήμωση της υπαίθρου κι η ανεξέλεγκτη ανάπτυξη των πόλεων , θα προστατευθεί το περιβάλλον και θα υπάρξει ψυχική ισορροπία των λαών μέσω της αισθητικής και της θρησκευτικής ανάτασης.
Επίσης οι αιτίες συγκρούσεων το casus beli μπορούν να μετατραπούν σε τρόπους δυναμικής προσέγγισης που θα δώσει πολλά οφέλη στις χώρες και στους λαούς , με την βοήθεια της θρησκείας, του τουρισμού και της δημοσιογραφίας.
Η ανάπτυξη του τουρισμού με την υποστήριξη της έντυπης δημοσιογραφίας, της ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας, της ταξιδιωτικής λογοτεχνίας και των καλών τεχνών μπορεί να στηρίξει οικονομίες κρατών σαν την Ελλάδα , σαν την χώρα σας και σαν άλλα κράτη που έχουν άπειρα δεδομένα για τουριστική ανάπυξη.
Η ανταλλαγή των ανθρωπίνων κοινωνιών μέσα από ευχάριστες διαμονές , διαδρομές κι επισκέψεις μνημείων κι ιερών χώρων θα γεμίσει με ψυχική ενέργεια, δύναμη και κουράγιο για τον αγώνα της ζωής.
Όλες οι χώρες οφείλουν να αναπτυχθούν τουριστικά , κάθε επαγγελματίας , κάθε κάτοικος και κάθε δημοσιογράφος οφείλει να είναι αρωγός στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας του. Με την σωστές κινήσεις θα επέλθει μια σταθερή ισορροπία μεταξύ προσφοράς και κέρδους εντός της παγκοσμιοποίησης.
O Φραγκλίνος Ρούσβελτ έλεγε : «Μέχρι τώρα ξέραμε ότι το δίχως όρια κέρδος ήταν κακή ηθική. Σήμερα μαθαίνουμε ότι είναι κακή οικονομία».
To ταξίδι για την επιτυχία όλων αυτών των σχεδίων είναι πολύ μακρύ. Όμως κάθε μεγάλο ταξίδι ξεκινά από το πρώτο βήμα.
Ας κάνουμε το πρώτο βήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου